zaterdag 11 april 2015

Eén op vijf Oekraïners wil graag emigreren

Maar liefst één op de vijf Oekraïners wil graag emigreren, vooral de mensen die in het westen van het land wonen. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het sociologisch instituut Jaremenko in samenwerking met de Nationale Academie van Wetenschappen. Terwijl over het hele land gezien 20,7 procent van de ondervraagden het land uit wil, ligt dat percentage op 23,1 procent in West-Oekraïne. In het noorden en de hoofdstad Kiev is de minste animo, met respectievelijk 15,8 en 16,2 potentiële emigranten.

Van de mensen die nadrukkelijk aangeven dat ze in Oekraïne willen blijven, is dat 79,4 procent in de noordelijke provincies en 66,5 procent in de oostelijke provincies. Van de ondervraagden bleek 6,6 procent geen antwoord te kunnen geven of zij van plan zijn om te emigreren. De peiling werd ook in de door de separatisten beheerste gebieden uitgevoerd.

In de afgelopen vijf jaar blijkt 14,5 procent een EU-land te hebben bezocht. Daarvan was 8,3 procent als toerist en 3,7 procent als toerist. Voor zaken was 1,4 procent in de Europese Unie en 0,6 procent om er te studeren.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: