zaterdag 18 april 2015

'Derde partij' dwarsboomt bestandspogingen

Een onbekende 'derde partij' heeft donderdag drie pogingen om tot een staakt-het-vuren te komen in de omgeving van het vliegveld van Donetsk gedwarsboomd door te gaan schieten. Dat meldt de waarnemersmissie van de OVSE. Oekraïense en Russische officieren van het gezamenlijke coördinatiecentrum deden pogingen om het schieten te stoppen om 8.50, 9.30 en 11.00 uur plaatselijke tijd.

Het Oekraïense leger en de pro-Russische rebellen stopten inderdaad met schieten, maar al na enkele minuten was sprake van mortiervuur en klonken machinegeweren. Wie daarvoor verantwoordelijk was, is niet duidelijk geworden. De OVSE-waarnemers waren de hele dag aanwezig in de buurt. Zij hoorden geregeld explosies als gevolg van mortiervuur, artillerie en zware machinegeweren.

Donderdag werden door de waarnemers ook tal van explosies geregistreerd in de omgeving van Berdjanske, op anderhalve kilometer van het dorp Sjirokine. In Sjirokine zelf was het ditmaal rustig. Het dorp ligt tussen de grote havenstad Marioepol en de Russische grens. Er wordt geregeld zwaar gevochten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: