zondag 8 maart 2015

Separatist wil dat Merkel Kiev onder druk zet

Parlementsvoorzitter Andrei Poergin van de Volksrepubliek Donetsk heeft vandaag in een toespraak op de Internationale Vrouwendag de Duitse bondskanselier Angela Merkel opgeroepen om druk uit te oefenen op de Oekraïense regering om meer rekening te houden met de situatie waarin vrouwen verkeren. President Porosjenko en premier Jatsenjoek moeten zich volgens de zelfbenoemde Poergin aan de regels houden.

''De oorlog die de kliek in Kiev heeft ontketend tegen ons en de economische blokkade die door de nationalisten is opgezet, maken steeds meer vrouwen tot weduwen. Zij hebben geen recht op uitkeringen volgens de Oekraïense wet en gepensioneerden krijgen niet het geld waar ze recht op hebben na een leven van hard werken'', zei Poergin. Dat meldt het persbureau DAN van de separatisten.

Terwijl de regering de Donbas blijft zien als een deel van Oekraïne, wordt de Volksrepubliek Donetsk volgens Poergin behandeld alsof het buitenlands gebied is. ''Wij, de mensen die in de Donbas leven, worden gezien als vijanden die beschoten en uitgehongerd moeten worden. Maar als ze consistent zijn, dan horen ze ons als onafhankelijke staat behandelen.''

Bron: Tass

Geen opmerkingen: