maandag 30 maart 2015

Russische eenheid helpt bij ontwapenen 'bendes'

Een speciale snelle reactie-eenheid van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken is in de stad Donetsk aangekomen met het doel om rebellenleiders aan te pakken die niet willen gehoorzamen aan de regeringen van de volksrepublieken in Donetsk en Loehansk. Dat heeft plaatsvervangend commandant kolonel Valentin Feditsjev van de anti-terroristische operatie van het Oekraïense leger vanmiddag meegedeeld.

Feditsjev waarschuwt in een videoboodschap de rebellenleiders dat zij het gevaar lopen te worden gedood als zij geen deel willen uitmaken van het 'leger van Novarussia'. ''Kozakken, de jacht op jullie begint al snel.''

Die waarschuwing valt samen met de mededeling van premier Aleksandr Zachartsjenko van de Volksrepubliek Donetsk dat volgende week woensdag begonnen wordt ''met de ontwapening van iedereen die niet tot de veiligheidsdiensten van de DPR behoort''. Volgens het door Zachartsjenko ondertekende bevel wordt iedereen die niet op tijd wapens en munitie afgeeft beschouwd als lid van een illegale bende en wacht arrestatie en berechting.

Bronnen: Ukrinform, Unian

Geen opmerkingen: