woensdag 18 maart 2015

Rusland viert eerste verjaardag annexatie Krim

De Russische president Vladimir Poetin omschreef vandaag in een toespraak voor tienduizenden landgenoten op het Rode Plein de annexatie van de Krim als een stap die een jaar geleden gezet is om de etnische Russen op het schiereiland te beschermen en om Rusland de historische wortels terug te bezorgen.

"Het ging ons niet om het grondgebied op zich, want dat hebben we genoeg'', hield Poetin zijn gehoor voor, er aan toevoegend dat hij blijft vinden dat ''Russen en Oekraïners één volk vormen''. De president zei te hopen dat de Oekraïners op enig moment tot het besluit komen om de ultranationalisten in hun land de rug toe te keren en dat beide landen weer normale betrekkingen kunnen aanknopen.

Poetin deed wel een opmerkelijke uitspraak die haaks stond op de feestelijke sfeer rond deze eerste verjaardag van de 'thuiskomst' van de Krim door op te merken ''dat we alle moeilijkheden zullen overwinnen die we ons de afgelopen tijd op de hals hebben gehaald''. Volgens het persbureau AP was het niet duidelijk wat Poetin hiermee bedoelde te zeggen. Het zou kunnen zijn dat hij doelde

Bron: AP

Geen opmerkingen: