donderdag 12 maart 2015

OVSE meldt schendingen, ook met zwaar geschut

De waarnemers van de OVSE hebben moeten constateren dat ondanks het staakt-het-vuren nog altijd geschoten wordt, ook met zware wapens, in de omgeving van het vliegveld van Donetsk en bij het dorp Sjirokine, ten oosten van de havenstad Marioepol. Aanvoerder Alexander Hug van de OVSE-missie heeft dat vanmiddag gezegd tijdens een persconferentie in Kiev.

Volgens het Oekraïense leger hebben de pro-Russische rebellen gisteren 49 aanvallen uitgevoerd op eenheden van het leger, in de helft van de gevallen met artillerie en mortieren. Een woordvoerder van de generale staf zei dat de dorpen Sokolniki en Novotsjkivske in de provincie Loehansk onder vuur lagen, terwijl het tot een treffen tussen rebellen en militairen kwam bij het dorp Dovge.

In de provincie Donetsk was de situatie gespannen door aanvallen op eenheden van het leger bij de dorpen Adviivka, Opitne, Vodiane, Piski en bij de mijn Doetov. In de omgeving van Artemivsk voerden de rebellen aanvallen uit op de dorpen Komisjevaha, Loehanske en Lozove. Het dorp Sjirokine vormde ook gisteren, zoals geregeld in de afgelopen weken, weer het strijdtoneel door aanvallen van de rebellen.

Het goede nieuws was dat er gisteren geen doden en gewonden vielen onder de Oekraïense soldaten.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: