maandag 9 maart 2015

'Leger heeft kolenmijn in Loehansk beschoten'

De separatisten in Loehansk beweren dat de kolenmijn Pervoaiskaja vlakbij het dorp Michaolovka vanmorgen is beschoten door het Oekraïense leger. Dat meldt het Russische persbureau Tass. Er zouden granaten zijn afgevuurd vanuit het dorp Zolotoje. Niemand raakte gewond, aldus Sergej Ivanoesjkin, de minister van Noodsituaties van de Volksrepubliek Loehansk.

Het leger heeft andere berichten. Vooral in de provincie Donetsk zouden pro-Russische rebellen veel aanvallen hebben uitgevoerd. Het dorp Piski werd driemaal getroffen door granaten, maar ook in de dorpen Opitne, Krasnohirvka en Vodiane was het raak. Adviivka werd tweemaal beschoten door artillerie van de rebellen, aldus een mededeling van het Oekraïense leger vanochtend.

In de omgeving van de steden Loehansk en Marioepol was vooral sprake van geweervuur. De situatie in Sjirokine blijft gespannen. Deze plaats werd de afgelopen weken geregeld beschoten door de rebellen. Geregeld worden ook drones gesignaleerd. Gisteren werden negen van zulke onbemande vliegtuigjes waargenomen.

Bronnen: Tass, Censor.net

Geen opmerkingen: