zaterdag 28 maart 2015

Geharrewar om twee ontslagen topambtenaren

De woensdag ontslagen directeur van de Dienst voor Noodsituaties moet de komende twee maanden in de cel doorbrengen, tenzij hij borgsom van bijna 46.000 euro op tafel weet te leggen. Rechter Roeslan Kozlov stelde de borgsom gelijk aan de schade die Serhei Bochkovski de overheid zou hebben berokkend door corrupt te handelen.

Bochkovski en zijn plaatsvervanger Vasil Stojetski werden woensdagochtend tijdens een openbare kabinetszitting gearresteerd, voor het oog van de camera's en tijdens een live uitzending op de nationale televisie. De twee werden ter plekke niet alleen in de boeien geslagen, maar kregen meteen ook hun ontslag.

Na een voorlopige detentie van 72 uur zouden Bochkovski en Stojetski vanmorgen vrij komen, maar de rechter besliste dus anders. Rechter Irina Litvinova wilde ze vrijlaten omdat er onvoldoende bewijs tegen hen was aangedragen door het Openbaar Ministerie, maar in het hoger beroep dat meteen diende werd alsnog besloten dat ze vast blijven zitten. Tenzij het ze natuurlijk lukt de borgsom bijeen te krijgen...

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: