maandag 16 maart 2015

Afgelopen jaar 22 procent meer verkeersdoden

Het aantal verkeersdoden is afgelopen jaar met 22 procent toegenomen. Premier Arseni Jatsenjoek zei dat vanmiddag op een bijeenkomst van de regeringscommissie voor noodsituaties. ''Dit is onacceptabel'', aldus de premier die aangaf geschrokken te zijn.

Hij wees op het verkeersongeluk met zeven doden vanmorgen vroeg in de provincie Poltava. Negen inzittenden raakten zwaargewond. ''De chauffeurs van zowel de minibus als de vrachtwagen hadden niet de goede papieren voor hun wagens. Beide wagens waren niet gekeurd voor de aanpassingen die er aan waren gedaan.''

Het kabinet wil Duitse deskundigheid inhuren om de kwaliteit van de Oekraïense wegen te verbeteren. Jatsenjoek: ''Zij kunnen objectief kijken naar zowel de kosten als de kwaliteit.'' Het is volgens de premier goedkoper om deskundigen uit het buitenland te halen dan om domweg miljoenen te blijven uitgeven die vervolgens in het niets verdwijnen. De premier gaf onlangs al opdracht om 1 miljard hrivna (44 miljoen euro) uit te trekken voor wegreparaties.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: