woensdag 4 maart 2015

Abrupt eind parlementszitting door vechtpartij

De parlementszitting van vandaag is voortijdig afgebroken door een vechtpartij van fractievoorzitter Oleh Ljasko van de Radicale Partij en Serhei Melnitsjoek. De voormalige commandant van het vrijwilligersbataljon Aidar werd afgelopen maand uit de fractie gezet nadat hij samen met andere leden van Aidar een aantal keren tegen opheffing van het bataljon had geprotesteerd bij het ministerie van Defensie.

Milnitsjoek kondigde vandaag aan dat hij zich bij de fractie van de Volkswil van Igor Jeremejev heeft aangesloten. Dat is een omstreden parlementslid. Miljonair Jeremejev behoorde tot de mensen die in februari vorig jaar voor een aantal dictatoriale wetten stemde die het bewind van toenmalig president Viktor Janoekovitsj dienden te beschermen. Ljasko beschuldigde Melnitsjoek er van dat die zich heeft laten omkopen door Jeremejev, waarop er rake klappen vielen.

Het abrupt afbreken van de zitting had tot gevolg dat het parlement zich niet kon uitspreken over het opheffen van de onschendbaarheid van enkele rechters die bekend staan om hun onjuiste veroordelingen. Het Openbaar Ministerie wil de drie rechters vervolgen. Ook zou vandaag een wetsvoorstel aan de orde komen met maatregelen om de koers van de Oekraïense munt te stabiliseren.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: