dinsdag 3 februari 2015

Vooral beschietingen in provincie Loehansk

Er is afgelopen nacht vooral geschoten in de provincie Loehansk. Volgens het Oekraïense leger werden door de pro-Russische rebellen raketten afgevuurd op de dorpen Verchnja Vilchova, Artem en Sjastja, terwijl de dorpen Krimske, Sokilniki, Trichizbenka en Verchnia Vilchova werden beschoten met mortiergranaten.

Maar ook in de provincie Donetsk was het verre van rustig. Het dorp Piski in de omgeving van de stad Donetsk werd zowel gisteren als vannacht voortdurend onder vuur genomen. In de omgeving van het bijna omsingelde stadje Debaltseve werden soldaten van het Oekraïense leger beschoten bij de plaats Novhorodske, terwijl aan de rand van Debaltseve mortiergranaten neer kwamen. Er werd verder onder meer gevochten bij het dorp Novohrihorivka.

In de laatste 24 uur zijn vijf mensen omgekomen en dertien gewond geraakt, melden autoriteiten dinsdagochtend in het door de rebellen geregeerde Donetsk, aldus het persbureau AP. Huizen in vier districten van de stad zijn beschoten, aldus de gemeente in een verklaring.
Bronnen: Kiev Post, NU.nl

Geen opmerkingen: