zaterdag 7 februari 2015

Toestel met lijkkist resten MH17 onderweg

Vanuit Charkiv is vanochtend een militair transportvliegtuig vertrokken met aan boord één lijkkist met resten van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17. Dat heeft het ministerie van Defensie gemeld. Het toestel wordt vanmiddag rond 16.00 uur verwacht op de vliegbasis Eindhoven. Het is de achtste keer dat er menselijke resten van de vliegramp arriveren.

Bij de ceremonie in Eindhoven zijn minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) en minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) aanwezig. Voor de ceremonie zijn ook nabestaanden uitgenodigd. De stoffelijke resten worden vervolgens voor identificatie naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht.

De kist wordt onder politiebegeleiding over de A2 en de A27 naar Hilversum vervoerd. Rijkswaterstaat en de politie treffen zaterdag maatregelen om een vlotte en waardige doorgang van de rouwstoet te garanderen. Rijkswaterstaat meldt dat weggebruikers daarom rekening moeten houden met extra reistijd. Tijdens het passeren van de rouwstoet wordt het overige verkeer tegengehouden.

Bij de ramp in het oosten van Oekraïne verloren op 17 juli vorig jaar alle 298 inzittenden van de Boeing 777 van Malaysia Airlines het leven, onder wie 196 Nederlanders. Drie van hen - allen Nederlander - zijn nog niet geïdentificeerd.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: