vrijdag 6 februari 2015

Senator McCain haalt hard uit naar Merkel

De prominente Amerikaanse senator John McCain heeft hard uitgehaald naar bondskanselier Merkel en haar diplomatieke initiatief over Oekraïne. Hij zei in een interview met de Duitse omroep ZDF dat de Duitse regering "zo te zien geen flauw benul heeft of het niets kan schelen dat mensen in Oekraïne worden afgeslacht". De Republikein McCain is voor wapenleveranties aan Oekraïne en vindt de diplomatieke voorstellen van Duitsland en Frankrijk slap.
 
Hij vergeleek Merkels houding met de politiek van de jaren dertig, toen de Britten en Fransen niets deden tegen de opkomst van Adolf Hitler in Duitsland. "Wil ze alleen maar toekijken hoe een land in Europa voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog vertrapt wordt?", zei McCain. Hij zei teleurgesteld te zijn over de Europese houding, maar hij had eigenlijk "niets anders verwacht".

De partij van Merkel, de CDU, heeft excuses geëist van de Amerikaan. "Gelukkig hebben wij een bondskanselier die haar woorden en daden weegt en zich niet gedraagt als een cowboy", zei CDU-voorman Tauber.

Geen opmerkingen: