dinsdag 17 februari 2015

OVSE: beschieten Debaltseve in strijd met Minsk-2

Dat de pro-Russische rebellen het stadje Debaltseve blijven aanvallen, gaat in tegen de afspraken die in Minsk zijn gemaakt. Dat heeft Alexander Hug van de waarnemersmissie van de OVSE gezegd tijdens een persconferentie vanmorgen in de stad Kramatorsk.

''Het is alweer vijf maanden geleden dat alle partijen akkoord gingen met een staakt-het-vuren, waarbij zou worden afgezien van welke aanvallende beweging dan ook. Afgelopen donderdag gingen de partijen weer akkoord met een staakt-het-vuren. Geen gedeeltelijk, tijdelijk of halfslachtig bestand, maar een volledig bestand. Het schenden van dit akkoord tast meteen alle andere stappen aan zoals die in Minsk overeen zijn gekomen. Pogingen om een 'nieuwe situatie' te creëren, in het bijzonder aanvalsbewegingen, gaan in tegen het in Minsk gesloten akkoord.''

Hug zei dat hij gisteravond in de plaats Soledar gesproken heeft met Oekraïense en Russische generaals in het voorlopige hoofdkwartier van het gezamenlijke coördinatiecentrum over de positie van de waarnemersmissie van de OVSE. Volgens de afspraken van Minsk moet de OVSE het staakt-het-vuren monitoren.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: