zaterdag 21 februari 2015

Inwoners Marioepol vrezen voor aanval rebellen

Na de val van Debaltsevo gaat de strijd in Oost-Oekraïne door. De separatisten zouden nu hun zinnen hebben gezet op de stad Marioepol, een havenstad waar al eerder werd gevochten. Officieel geldt er een wapenstilstand, maar het Oekraïense leger meldt dat er beschietingen zijn. "De buitenwijken zijn al beschoten", zegt NOS-verslaggever Gert-Jan Dennekamp in Marioepol. "Mensen zijn bang als je ze spreekt. Het front komt steeds dichterbij."

"Op een dag als vandaag zijn mensen gewoon aan het winkelen, maar je merkt dat de mensen hier bang zijn voor oorlog. Een vader vertelde me dat hij zijn dochter naar opa en oma had gestuurd, omdat ze daar tenminste veilig is", vertelt Dennekamp.

De separatisten zouden zelfs al extra troepen hebben opgeroepen. "Journalisten aan de andere kant van de stad die bij de separatisten zitten, zeggen geen troepenbewegingen te hebben gezien, maar aan deze kant kun je wel zien dat het Oekraïense leger er wel rekening mee houdt. In de buurt van Marioepol is flink gegraven er zijn er nieuwe stellingen en tankgrachten. Hier is men voorbereid op een nieuwe opmars van de rebellen", aldus Dennekamp.

Bron: NOS

Geen opmerkingen: