zaterdag 7 februari 2015

'Buitenlandexperts praten verder in Moskou'

Het ligt voor de hand dat Hollande en Merkel hun buitenlanddeskundigen achter hebben gelaten in Moskou, zodat ze verder kunnen praten met Russische deskundigen over een oplossing van het conflict in Oost-Oekraïne. Dat heeft een anonieme bron dichtbij de onderhandelaars gezegd aan het persbureau Interfax.

''Het is duidelijk dat verder wordt gewerkt aan een oplossing'', aldus de bron die constateert dat de Duitse bondskanselier en de Franse president niet alleen naar Moskou zijn gereisd, maar dat ze de nodige deskundigen in hun kielzog hadden. Samen met de Russische deskundigen zouden ze nu werken aan een min of meer definitieve tekst zoals die morgen telefonisch wordt besproken door Poetin, Porosjenko, Merkel en Hollande.

Intussen is de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov in München in gesprek met de Duitse vice-kanselier Sigmar Gabriel. Daar is, tijdens de jaarlijkse internationale Veiligheidsconferentie, ook de Oekraïense president Petro Porosjenko in gesprek met secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO. Later vandaag ontmoet Porosjenko ook de Amerikaanse vice-president Joe Biden en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: