maandag 5 januari 2015

Verkeer van en naar separatistisch gebied beperkt

Het verkeer van en naar de door de pro-Russische separatisten beheerste gebieden in de provincies Donetsk en Loehansk wordt beperkt. Er zijn zeven transportroutes die open blijven, alle andere wegen zijn sinds kort afgesloten. Dat heeft secretaris Oleksandr Toertsjinov van de Nationale Veiligheidsraad laten weten na een bezoek aan de regio, waar hij sprak met legeraanvoerders.

Alle voertuigen die gebruik maken van de zeven transportroutes worden gecontroleerd. Als in de bufferzone van 30 kilometer in de nabijheid van één van de routes wordt geschoten, dan gaat die voor onbepaalde tijd dicht, zo is de bedoeling. Toertsjinov bezocht de controlepost op de route van Koerachove van Mariinka naar Donetsk en constateerde daar dat die ''efficient werkt, zonder rijen''. 
 
De lokale bevolking is uiteraard niet blij met het onvermijdelijke oponthoud. Toertsjinov erkende dat, maar voegde er aan toe dat ''de veiligheid van miljoenen anderen veel zwaarder weegt''. Toertsjinov bezocht ook de plaats Piski, in de buurt van het vliegveld van Donetsk, die al geruime tijd het toneel is van hevige gevechten tussen de rebellen en het Oekraïense leger.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: