vrijdag 9 januari 2015

Twee inwoners Donetsk, vier soldaten gedood

Twee inwoners van Donetsk zijn gisteren gedood bij een beschieting. Dat meldt het stadsbestuur. Zeven inwoners zouden gewond zijn geraakt. Pro-Russische rebellen beschoten vier wijken van Donetsk, waarbij ook grote schade aan huizen en infrastructuur werd aangericht.

Verder zijn vier Oekraïense soldaten gedood in de afgelopen 24 uur. Volgens legerwoordvoerder Andrei Lisenko raakten acht militairen gewond. De rebellen zouden in de afgelopen nacht 34 aanvallen op eenheden van het leger hebben gedaan met zowel artillerie als Grad-raketten. De hevigste aanvallen hadden plaats in de buurt van de stad Donetsk. ''Binnen 24 uur zijn onze soldaten 50 maal aangevallen'', aldus Lisenko.

Ook in de provincie Loehansk wordt sinds gisteren weer steeds vaker geschoten door de rebellen. Dat zegt gouverneur Hennadi Moskal. De belangrijkste doelwitten zijn Krimske, Stanitsja Loehanska en Sjastia. Het dorp Krimske werd meerdere keren aangevallen met mortiergranaten en Grad-raketten. Niemand raakte gewond.

In Stanitsja Loehanska is onophoudelijk geweervuur te horen nadat de plaats rond middernacht onder hevig artillerievuur kwam te liggen.

Bronnen: Unian, Kyiv Post

Geen opmerkingen: