donderdag 1 januari 2015

Seperatisten Loehansk will van gevangenen af

De leiding van de Volksrepubliek Loehansk belooft geen Oekraïense soldaten meer gevangen te nemen. De reeds gevangen genomen militairen worden zo snel als mogelijk vrijgelaten. Vladislav Deinego, die namens de separatisten uit Loehansk deelneemt aan de vredesbesprekingen met de Oekraïense regering, laat via het persbureau echter wel weten dat hij ook van de tegenpartij verlangt dat die de mannen die voor de separatisten vechten vrijlaat.

''Het leger neemt mensen gevangen die niets met ons te maken hebben. Soms omdat ze zich iets te onvoorzichtig hebben uitgelaten, soms simpelweg omdat ze uit Donetsk of Loehansk afkomstig zijn. Vervolgens worden deze mensen bij een uitwisseling van gevangenen vrijgelaten in plaats van onze eigen mensen'', aldus Deinego.

De separatisten laten volgens hem gevangenen vrij als die door familie worden opgeëist. ''Maar we willen het ook op grotere schaal doen. Moeilijk te zeggen wanneer dat gebeurt, dat hangt vooral af van de medewerking vanuit Kiev.'' Vanuit de Oekraïense hoofdstad is eerder al gezegd dat de separatisten meer dan 1.400 gevangenen vasthouden.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: