maandag 26 januari 2015

Poetin: 'Oekraïense leger is in feite NAVO-legioen'

De Russische president Vladimir Poetin heeft het Oekraïense leger ''een NAVO-legioen'' genoemd. ''Eigenlijk kun je het een vreemdelingenlegioen noemen, dat er niet op uit is om het Oekraïense belang te dienen maar om Rusland te schaden'', zei Poetin vandaag tegen studenten van een universiteit in St. Petersburg, aldus het persbureau Tass.

Poetin verweet de Oekraïense regering dat die niet meer uit is op een vreedzame oplossing van het conflict in Oost-Oekraïne. ''De adempauze die ze kregen hebben ze alleen maar gebruikt om het leger te versterken en inmiddels zijn ze weer begonnen te vechten. Met als resultaat dat er al duizenden doden zijn gevallen. Dat is tragisch.'' De Russische president omschreef het geweld van de afgelopen maanden als een burgeroorlog ''zoals heel veel mensen in Oekraïne inmiddels wel in de gaten hebben''.

Afgelopen week zei woordvoerder Eduard Basoerin van het ministerie van Defensie van de Volksrepubliek Donetsk dat op de door de rebellen veroverde luchthaven van Donetsk lichamen van dode soldaten in NAVO-uniformen zijn aangetroffen. Ook zou een grote hoeveelheid in Amerika gemaakte wapens buit zijn gemaakt. Persoonlijke bezittingen zouden volgens Basoerin duidelijk hebben gemaakt dat het om huurlingen uit het buitenland gaat.

Bron: Tass

Geen opmerkingen: