zaterdag 3 januari 2015

Peiling: 88,3 procent wil niet bij Rusland horen

De gedachte dat provincie deel gaat uitmaken van de Russische Federatie wordt door maar liefst 88,3 procent met een ferm 'njet' verworpen. Dat blijkt uit een opiniepeiling door het onderzoeksbureau KIIS in opdracht van ZN.UA. Slechts 3,1 procent zou wel graag bij Rusland willen horen. Ook een eventuele onafhankelijkheid van de eigen regio buiten Rusland wordt door slechts een kleine groep gesteund. Van de ondervraagden is 2,6 procent wel te porren voor dit idee.

In de steden Odessa en Cherson blijkt, in tegenstelling tot wat de pro-Russische separatisten willen doen geloven, al helemaal geen steun te zijn voor aansluiting bij Rusland. Nul procent zelfs. Patriottisme is dezer dagen wijdverbreid in Oekraïne, maar de intensiteit neemt van west naar oost wel af. In West-Oekraïne is de steun voor een onafhankelijk Oekraïne 94 procent, in het midden zelfs 98,1 procent, in het zuiden van het land 93,3 procent en in het oosten 81,5 procent.

De opiniepeiling werd in heel Oekraïne uitgevoerd, met uitzondering van de Krim en de door de pro-Russische separatisten beheerste gebieden in het oosten.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: