dinsdag 27 januari 2015

Nacht vol beschietingen, doden en gewonden

Het was weer een gewelddadige nacht in Oost-Oekraïne. Legerwoordvoerder Leonid Matjoechin vertelde vanochtend aan het persbureau Interfax dat diverse dorpen en steden in de provincies Donetsk en Loehansk werden beschoten. De rebellen voerden aanvallen uit op de dorpen Stari Aidar, Soloniki en Stanitsja Loehankska in de provincie Loehansk.

In de aangrenzende provincie ging het vooral om Debaltseve en de omliggende plaatsen Sanzharivka en Malorlivka. In de buurt van de stad Donetsk werden Krasnohorivka en Novotroitske aangevallen. In en om de zuidelijke stad Marioepol bleef het afgelopen nacht rustig. Aanvankelijk werden nog wel granaten afgevuurd op Tsjernovik, maar na acht uur 's avonds hield ook dat op.

In de afgelopen 24 uur werden negen Oekraiense soldaten gedood en raakten 29 gewond. Er liggen nu 348 gewonde militairen in ziekenhuizen, waarvan elf er slecht aan toe zijn. Er waren ook weer burgerslachtoffers. In de provincie Donetsk vielen vier doden en vier mensen raakten gewond bij beschietingen.

Bronnen: Kiev Post, Ukrinform

Geen opmerkingen: