woensdag 28 januari 2015

Klimkin: 'Zo gaan we terug naar de Middeleeuwen'

Als Oekraïne deze oorlog verliest, dan gaat de wereld volgens minister Pavlo Klimkin van Buitenlandse Zaken terug naar hoe het er in de Middeleeuwen aan toe ging. ''We strijden niet alleen voor ons voortbestaan van ons land, maar ook voor de wereld zoals wij die nu kennen'', zegt Klimkin in een interview met de Duitse krant Bild.

''Als Rusland de internationale aan z'n laars lapt en teruggrijpt op het recht van de sterkste, dan krijgt ieder van ons daar mee te maken'', aldus Klimkin. De voormalige ambassadeur in Berlijn vindt dat alles in het werk moet worden gesteld om de Russen er toe te bewegen ''om terroristen te steunen en ze van wapens te voorzien''. Klimkin roept het Westen bovendien op om zijn land te steunen, financieel maar ook militair.

Over de raketaanval van afgelopen zaterdag op de stad Marioepol zegt Klimkin in het interview dat hier sprake is van ''een ontegenzeggelijke verantwoordelijkheid van Moskou'', aangezien Rusland de rebellen traint en bewapent.

Klimkin zei in de wekelijkse kabinetsvergadering vanochtend dat er voldoende bewijzen zijn verzameld van de directe Russische inmenging in Oost-Oekraïne, maar hij waarschuwde er voor dat niet overhaast een een klacht bij het Internationale Hof moet worden ingediend. ''We moeten niet zo doen als onze vrienden in Georgië die meteen naar het Internationale Hof stapten toen Rusland een inval deed. Hun klacht was niet goed geformuleerd en werd op formele gronden van de hand gewezen.''

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: