vrijdag 2 januari 2015

Inter vindt ophef oudejaarsshow 'een provocatie'

Televisiezender Inter vindt alle ophef over het optreden van populaire Russische artiesten op oudejaarsavond onterecht. 'Wij beschouwen de kritiek als een provocatie en een poging van politici om druk op de media uit te oefenen', luidt het in een verklaring die Inter op haar website heeft geplaatst.

Secretaris Oleksandr Toertsjinov van de Nationale Veiligheidsraad eiste meteen dat Inter een uitzendverbod zou krijgen, terwijl minister Joeri Stets van Informatie te kennen gaf dat hij weliswaar geen uitzendverbod zou kunnen uitvaardigen maar wel een 'zwarte lijst' aankondigde van artiesten die anti-Oekraïense propaganda bedrijven.

De Raad voor Televisie en Radio heeft te kennen gegeven dat op donderdag 15 januari wordt gesproken over maatregelen tegen zenders die 'Russische propaganda' bedrijven. De Raad wil de directie van Inter uitnodigen voor een bijeenkomst over dit onderwerp, evenals de staatsveiligheidsdienst SBU, de Nationale Veiligheidsraad, de parlementscommissie voor de media en individuele parlementsleden.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: