zaterdag 17 januari 2015

Hulp op komst voor 'cyborgs' op luchthaven Donetsk

De vrijwilligerseenheid Bar van de Rechtse Sektor zegt er in geslaagd te zijn zich een weg te banen vanuit het dorp Piski naar de luchthaven van Donetsk. Er zouden veel gewonden zijn onder de soldaten die nog altijd stand houden op de tweede verdieping van de nieuwe terminal en het is de bedoeling die in veiligheid te brengen.

Er is sprake van drie doden en achttien gewonden. Gisteren werd tevergeefs geprobeerd de gewonden weg te krijgen, maar de tegenstand van de pro-Russische rebellen was te groot. De 'cyborgs', zoals de soldaten wel worden genoemd, zouden de rebellen hebben gevraagd om de kans te krijgen hun doden en gewonden af te voeren.

Buiten de terminal wordt hevig gevochten. De soldaten zouden er vanmorgen in geslaagd zijn om posities van de rebellen flink onder vuur te nemen en ook zou een tank zijn uitgeschakeld door artillerievuur van het leger.

Tegen 17.00 uur (NT) werd gemeld dat zo'n honderd Oekraïense militairen de startbaan van het vliegveld op zijn gegaan, vergezeld van tanks.

Bronnen: Kyiv Post, Ukraine Today

Geen opmerkingen: