woensdag 21 januari 2015

Doden in Debaltseve, paniek in Donetsk

Er zijn volgens de OVSE drie inwoners van Debaltseve om het leven gekomen door Grad-raketten die vanuit de stad Horlivka zouden zijn afgevuurd door rebellen. Debaltseve zou gistermorgen met zeker dertig raketten zijn bestookt. Daarbij werd in een gebied ter grootte van een vierkante kilometer grote schade aangericht aan gebouwen.

Waarnemers van de OVSE-missie constateerden dat er minsten zeven niet ontplofte raketten in dit gebied lagen. 'Op basis van de krater konden we zien dat de raketten uit westelijke richting kwamen, vanuit het door de separatisten beheerste Horlivka', meldt het rapport van de missie.

Inwoners van Donetsk verlieten gisteren in grote aantallen de stad, zoals blijkt uit een door EuroMaidan gepubliceerde video die werd gemaakt op de weg van Donetsk naar Koerachovo. Een eindeloze file van vluchtende automobilisten. En dan is er ook nog de video van de Britse verslaggever Graham Philips, werkzaam voor Zvezda TV van het Russische ministerie van Defensie, waarin hij en collega's van de propagandazender Russia Today in de stad Donetsk onder vuur komen.

Censor.net, EuroMaidan, YouTube


Geen opmerkingen: