maandag 8 december 2014

MH17-konvooi arriveert vannacht in Nederland

Het konvooi met wrakstukken van de Boeing 777 van Malaysia Airlines komt in de komende nacht aan bij de Duits-Nederlandse grensovergang Bad Bentheim/De Lutte, even ten zuidoosten van Oldenzaal. Dat bevestigde de politie van de Duitse deelstaat Nedersaksen vanmorgen telefonisch aan het ANP.

Het konvooi van vier vrachtwagens stond vanochtend geparkeerd bij de Duitse stad Hannover. Het is volgens een woordvoerder van de politie Nedersaksen de bedoeling dat er nog vier vrachtwagens aan het konvooi worden toegevoegd. Wat voor trucks dat precies zijn, kon hij niet zeggen.

De colonne moet rond 1.00 uur 's nachts weer gaan rijden en zal een uur of drie later aan de grens met Nederland aankomen, aldus Karsten Wolff. Daar zal het worden overgedragen aan de Nederlandse autoriteiten. Onderweg zal het konvooi, dat luchtmachtbasis Gilze-Rijen als eindbestemming heeft, opnieuw worden begeleid door veel auto's van de politie Nedersaksen. Volgens de Onderzoeksraad komt het konvooi morgenmiddag om 14.00 uur aan op de luchtmachtbasis.

Bronnen: NU.nl, Onderzoeksraad

Geen opmerkingen: