zondag 7 december 2014

Acht burgerdoden in oosten van Oekraïne

In het oosten van Oekraïne zijn zeker acht burgerdoden gevallen in de afgelopen 24 uur. Tien mensen raakten gewond door gevechten tussen pro-Russische opstandelingen en het regeringsleger. Volgens de lokale autoriteiten in de opstandige regio Donetsk vielen drie van de doden in de nacht van zaterdag op zondag in de stad Donetsk. In de regio Loehansk kwamen vijf mensen om door hevige vuurgevechten en bombardementen.

Waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) berichten over meerdere militaire colonnes in het gebied, van zo'n honderd vrachtwagens zonder kenteken. Het Westen verwijt Rusland wapens en strijders naar de rebellen te sturen. De separatisten zeggen dat ze de vrachtwagens hebben buitgemaakt op het Oekraïense leger.

De Russische president Vladimir Poetin zei gisteren te hopen dat er spoedig overeenstemming wordt bereikt over een nieuw staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne. Er is sinds 5 september een wapenstilstand van kracht, maar die wordt vaak geschonden. Volgens de Oekraïense president Petro Porosjenko gaan beide partijen komende dinsdag weer om tafel in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: