maandag 6 oktober 2014

Twee burgerdoden bij beschietingen Donetsk

Bij mortieraanvallen zijn zondagavond in de stad Donetsk twee doden gevallen. Ook waren er acht gewonden. Dat meldt het stadsbestuur vandaag. De hele dag door waren er explosies te horen, vooral in de wijken Petrovsk, Kievski en Koebisjevki. Een glasfabriek liep door voltreffers veel schade op. Volgens het stadsbestuur wordt ondanks de risico's van nieuwe beschietingen verder gewerkt aan het repareren van beschadigde elektriciteitsleidingen.

De pro-Russische rebellen beschieten vanuit woonbuurten in Donetsk het nabijgelegen vliegveld, waar het Oekraïense leger zich al wekenlang verschanst. Af en toe wordt teruggeschoten en daarbij zijn al veel slachtoffers onder de burgerbevolking gevallen.

Volgens journalist en militair expert Dmitro Timtsjoek voerden de rebellen gisteren maar liefst 50 aanvallen uit, waarvan twee op de luchthaven van Donetsk. Rond de dorpen Nikisjine en Popasna werden gevechtshandelingen met het leger waargenomen. De aanvallen zouden steeds zijn afgeslagen. Het leger nam posities van de rebellen onder vuur bij de dorpen Sjtsjastia en Ridkodoeb.

Timtsjoek weet ook te melden dat bij de luchthaven opnieuw tien Russische pantserwagens arriveerden die daar werden overgedragen aan de rebellen. Ook nabij Avdiivka werden tien nieuwe Russische pantserwagens gesignaleerd.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: