woensdag 22 oktober 2014

Opvallend veel steun voor 'trash bucket challenge'

Het in een vuilcontainer gooien van politici van het oude regime, inmiddels bekend als de 'trash bucket challenge', wordt door vier van de tien Oekraïners gesteund. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het Gorshenin Instituut. Diverse politici belandden al in een vuilcontainer en liepen soms ook klappen op van boze tegenstanders. Vijf van de tien deelnemers aan de peiling spraken zich uit tegen deze wraakoefening, terwijl één op de tien zich niet wenste uit te spreken.

Ze kregen in de peiling ook de vraag voorgelegd of ze mee willen doen aan een derde 'Maidan' als de huidige regering haar beloften niet nakomt om het land stevig te hervormen. Bijna de helft van de ondervraagden (49 procent) blijkt daartoe niet bereid, terwijl 38,1 procent dat wel wil. Maar liefst 13 procent had er geen duidelijk antwoord op.

De peiling werd door het Gorshenin Instituut gehouden in heel Oekraïne, met uitzondering van de geannexeerde Krim en de door de separatisten bezette gebieden in de provincies Donetsk en Loehansk.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: