maandag 15 september 2014

Vitali Klitsjko lijsttrekker van Blok-Petro Porosjenko

Het Blok van Petro Porosjenko gaat de parlementsverkiezingen van komende maand in met Vitali Klitsjko, Joeri Loetsenko, Olha Bohomolets, Volodimir Hroisman en Moestafa Jemilev in de top-vijf. Partijleider Klitsjko van Oedar was presidentskandidaat, maar stapte uit de race om het presidentschap om Porosjenko te steunen. Hij is nu burgemeester van Kiev.

Loetsenko was in het kabinet-Timosjenko minister van Binnenlandse Zaken en hij is nu partijleider van het Blok-Porosjenko. Hroisman is vice-premier in het huidige kabinet en Jemilev is de leider van de Krimtataren. De top-tien bestaat verder uit de piloot Joelia Mamtsjoer, de parlementsleden Maria Matios en Mikola Tomenko, de presidentiele afgevaardigde voor de crisis in het oosten Irina Herasjtsjenko en Vitali Kovaltsjoek, fractievoorzitter van Oedar in het parlement.

Ook minister Serhei Kvit van Onderwijs, de journalist Serhei Lesjtsjenko, Moestafa Najem en Refat Tsjoebarov, de voorzitter van de Mejis van de Krimtataren, staan op de lijst die in totaal 200 namen omvat.

Porosjenko heeft nog wel geprobeerd om premier Arseni Jatsenjoek ook binnen zijn Blok te halen, te meer omdat die eind augustus uit de Moederlandpartij stapte omdat hij gepasseerd werd als lijsttrekker ten faveure van Joelia Timosjenko. Jatsenjoek koos voor het lijsttrekkerschap van de Volksfrontpartij.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: