donderdag 4 september 2014

Peiling: verdeeldheid over optreden Porosjenko

De Oekraïense bevolking is verdeeld over de vraag of president Petro Porosjenko het conflict in het oosten van het land goed aanpakt. Terwijl 38 procent vindt dat hij dat redelijk tot goed doet, is 43 procent juist van opvatting dat dit niet het geval is. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het bureau GfK Ukraine, waarvan de resultaten vanmiddag bekend zijn gemaakt. De peiling werd in heel Oekraïne uitgevoerd, inclusief de stad Makiivka in de oostelijke provincie Donetsk.

Porosjenko pakt het goed aan, vindt 13 procent van de ondervraagden, terwijl 25 procent vindt dat hij dat uitstekend doet. Omgekeerd beoordeelt 23 procent het optreden van de president als tamelijk zwak en 18 procent vindt zelfs dat hij het slecht doet. Nog eens 21 procent wilde of kon geen antwoord geven.

De politieke situatie wordt door 88 procent als slecht of in ieder geval niet goed beoordeeld, maar 9 procent vindt die toch nog redelijk tot goed en 1 procent heeft er geen mening over. De economische situatie in het land krijgt in grote lijnen dezelfde score: 88 procent vindt die slecht tot zeer slecht, terwijl 11 procent nog wel redelijk optimistisch is en 1 procent is zelfs zeer optimistisch over de toekomst.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: