maandag 1 september 2014

'Honderden dode soldaten' bij Illovajsk

Er zouden honderden Oekraïense soldaten zijn gedood bij het verlaten van de belegerde stat Illovajsk. Dat melden soldaten van het vrijwilligersbataljon Donbas. Zij vertrouwden op de afspraak die president Petro Porosjenko eerder maakte met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin, waarbij de militairen een vrije aftocht werd gegarandeerd.

De pro-Russische separatisten stemden aanvankelijk in, maar kwamen daar later op terug. "We hadden witte vlaggen bij ons toen we weggingen'', laat een soldaat weten aan de Britse krant The Telegraph. ''Vervolgens werden we van alle kanten beschoten, terwijl we ons alleen maar verplaatsten en niet aan het vechten waren.''

Op hun Facebookpagina's laten anderen hetzelfde geluid horen. ''Er was geen sprake van een corridor. Ze begonnen zomaar op ons te schieten en we moesten door hun omcirkeling heen breken om weg te komen.'' De soldaten zeggen dat ze in Illovajsk tegenover Russische militairen stonden, geen separatisten. Het zijn echter onbevestigde beweringen.

Bron: Telegraph

Geen opmerkingen: