dinsdag 9 september 2014

Amerikaanse OVSE'er: 'Hulptransporten illegaal'

Rusland heeft volgens de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) de internationale afspraken geschonden door zonder toestemming van Oekraïne hulptransporten te sturen. Daniel Baer, de Amerikaanse vertegenwoordiger bij de OVSE, heeft dit maandag gezegd tijdens een vergadering van de Permanente Raad van de OVSE in Wenen.

Terwijl de humanitaire situatie in Loehansk erg slecht was hebben de pro-Russische separatisten niet toegestaan dat hulpgoederen van de Oekraïense regering de stad bereikten, constateerde Baer. Hij voegde er aan toe dat de regering ''haar betrokkenheid heeft getoond door hulp te willen bieden in samenwerking met de internationale gemeenschap, terwijl het Russische konvooi van witte vrachtwagens Oekraïne illegaal binnen kwam, zonder de begeleiding van het Internationale Rode Kruis''.

Baer riep Rusland op om voortaan alleen met toestemming van Oekraïne hulptransporten te sturen en die bovendien met het Internationale Rode Kruis af te stemmen. Ook moet Rusland invloed uitoefenen op de separatisten dat die de verspreiding van hulpgoederen niet opnieuw belemmeren.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: