woensdag 20 augustus 2014

Veertien Russische tv-zenders van de kabel

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de kabelexploitanten opdracht gegeven om veertien Russische televisiezenders te schrappen om te voorkomen dat ze 'oorlogspropaganda' blijven verspreiden. Volgens het ministerie heeft het televisienieuws een belangrijke rol gespeeld in het conflict in Oost-Oekraïne waar een groot deel van de bevolking Russischtalig is en zich laat informeren via Russische zenders.

Die volgen de lijn van het Kremlin en noemen het omver werpen van het regering-Janoekovitsj in februari van dit jaar het werk van een 'fascistische junta', terwijl de pro-Russische separatisten wordt gerechtvaardigd als een reactie op het onrechtvaardige optreden van de nieuwe regering. Onder de nu geblokkeerde zenders zijn Russia Today en Life News.

"Als een onafhankelijk land kan en moet Oekraïne zichzelf beschermen tegen de Russische agressie die via de televisie tot ons komt en die er op uit is om haat en ontevredenheid te zaaien onder onze bevolking'', motiveert adviseur Anton Gerasjenko van het ministerie van Binnenlandse Zaken het besluit. Om er aan toe te voegen ''dat er niet een Oekraïense tv-zender op de Russische kabelnetwerken zit''.

Bron: Reuters

Geen opmerkingen: