maandag 18 augustus 2014

Ultimatum Rechtse Sektor leidt tot resultaten

De ultra-nationalistische beweging Rechtse Sektor ziet af van het dreigement om met vechten te stoppen als de regering niet snel actie onderneemt om aanhangers van de verdreven president Viktor Janoekovitsj op belangrijke posten te laten. Dat gebeurde vandaag na een snelle reactie van minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken die onderminister Volodimir Jevdokimov ontsloeg.

Jevdokimov wordt er door de Rechtse Sektor van beschuldigd dat hij betrokken was bij de vervolging van activisten van het anti-regeringsprotest op Maidan in de afgelopen winter. Niet alleen Avakov reageerde razendsnel op het ultimatum van de ultra-nationalisten, ook Joeri Loetsenko gaf snel gehoor aan de oproep van de Rechtse Sektor.

De voormalige minister van Binnenlandse Zaken onder Timosjenko en tegenwoordig adviseur van president Petro Porosjenko zei dat de politieorganisatie grondig onder handen genomen moet worden. Loetsenko gaf te kennen dat het niet alleen bij een aantal zondebokken moet blijven. Hij wil agenten onderwerpen aan een test met een leugendetector en de mensen straffen die betrokken waren bij het mishandelen van activisten op Maidan. Verder wil Loetsenko dat de lokale overheid meer zeggenschap krijgt over de politie.

Bron: ZIK

Geen opmerkingen: