vrijdag 8 augustus 2014

'Russisch vredeskorps pas in september paraat'

De vrees voor een op handen zijnde inval van het Russische leger onder het mom van een vredesoperatie is vooralsnog ongegrond. De eenheden van het leger die als vredeskorps kunnen opereren zijn daar volgens de Russische krant Nezavisimaja Gazeta nog helemaal niet klaar voor. Pas in september is het zover.

De krant baseert dat op informatie van een bron bij het Russische ministerie van Defensie. ''De eenheden van onze 'blauwhelmen' worden momenteel aangevuld met beroepssoldaten, hun gevechtstraining heeft nu plaats en ze worden voorzien van moderne wapens. Pas volgende maand wordt dit alles afgerond''', wordt de bron geciteerd.

De informant legt geen verband tussen het aanbod om een humanitaire hulp van het Rode Kruis naar Oekraïne te begeleiden en de oefening van de luchtmacht en de 15e gemotoriseerde infanteriebrigade die als vredeskorps is aangewezen. Die oefening is dezer dagen in de omgeving van de stad Samara, op zo'n 500 kilometer van de Oekraïense grens. Wel wees de informant er op dat Defensieminister Sergei Sjoigoe afgelopen woensdag een bezoek bracht aan de oefenende militairen en daar opmerkte dat zij er rekening mee moeten houden dat zijn ''onverwacht'' kunnen worden ingezet.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: