donderdag 14 augustus 2014

Russisch konvooi gaat richting rebellengebied

Het Russische vrachtwagenkonvooi is weer op weg naar Oost-Oekraïne, zij het via een andere route dan voorheen gedacht. Internationale verslaggevers hebben gezien dat de trucks richting de Russische stad Rostov rijden. Vermoedelijk is het nu de bedoeling dat het konvooi Oekraïne binnenkomt via een grensovergang in het zuidoosten en dan naar Loehansk rijdt. Dat betekent dat het alleen door gebied zal rijden dat door pro-Russische separatisten wordt beheerst.

NOS-correspondent David Jan Godfroid spreekt van "het zwartst denkbare scenario" voor Kiev. De Oekraïense autoriteiten willen dat het konvooi via de noordoostelijke stad Charkiv het land binnenrijdt, zodat ze zelf kunnen controleren wat er in de ongeveer 280 vrachtwagens zit.

Rusland zegt dat het konvooi hulpgoederen bevat, maar de Oekraïense regering denkt dat het een dekmantel is voor een invasie. Gisteren ontstond onduidelijkheid over de locatie van de vrachtwagens, maar naar nu blijkt hebben ze anderhalve dag in een depot in de stad Voronezj gestaan.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: