dinsdag 19 augustus 2014

Russia Today: 'OVSE ziet geen wapens gaan'

Waarnemers van de Organisatie voor Samenwerking en Veiligheid in Europa (OVSE) die bij twee Russische grensposten gestationeerd zijn hebben geen wapentransporten Oekraïne binnen zien gaan. Dat meldt tv-zender Russia Today. De waarnemers zouden wel jongeren hebben gezien ''een militair getinte outfit'' die de grens over gingen, maar die waren ongewapend, aldus Paul Picard, de leider van het OVSE-team.

Er zouden in de afgelopen twee weken ook geen militaire voertuigen de grensposten Goekovo en Donetsk zijn gepasseerd. Picard zei over het Russische hulpkonvooi dat de OVSE geprobeerd heeft om de 280 vrachtwagens de grens over te helpen, maar dat dit niet zozeer aan de OVSE ligt maar aan de afspraken die de Russische en Oekraiense autoriteiten met het Rode Kruis maken.

De waarnemers aan de Russische kant van de grens zijn daar gestationeerd omdat Oekraïne beweert dat er wapens en militair materieel de grens over gaat om de rebellen te steunen. Volgens Russia Today zijn de waarnemers door Rusland uitgenodigd ''als blijk van goede wil''.

Bron: Russia Today

Geen opmerkingen: