zaterdag 2 augustus 2014

Luchthaven Loehansk hele nacht beschoten

De pro-Russische rebellen hebben afgelopen nacht de luchthaven bij de stad Loehansk hevig beschoten, aldus journalist en militair expert Dmitro Timtsjoek. ''De luchthaven is zesmaal beschoten met mortieren en eenmaal met een mobiele lanceerinrichting van het type Grad. Het ging de hele nacht door.'' Volgens Timtsjoek werd een eenheid van het Oekraïense leger met een Grad beschoten nabij het dorp Tsjeljoeskinets en met mortieren nabij het dorp Sjchastia, allebei in de provincie Loehansk.

De troepen aan de grens worden volgens de Nationale Veiligheidsraad met regelmaat beschoten vanuit Rusland. Woordvoerder Andrei Lisenko hebben vooral de controleposten van het leger bij de grensdorpen Pantsjinkove en Tsjervonopartizansk daarmee te maken. De luchtmobiele brigade bij het dorp Diakove werd gisteravond vier uur lang met Grad-raketten bestookt. De troepen zagen ook een Russische drone over komen die aan het einde van de urenlange beschieting de resultaten kwam opnemen.

Lisenko zei vanmorgen tijdens een persconferentie ook dat Rusland door blijft gaan met het plaatsen van meer materieel aan de grens met Oekraïne. ''In Rusland zijn drie BM-21's en een aantal drones gesignaleerd op de weg van Jekaterjinovka naar Sjevtsjenko in Oekraïne. In de Russische provincie Belgorod zouden er zo'n duizend militairen bij zijn gekomen, maar ook ook mobiele raketinstallaties en tanks.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: