zaterdag 16 augustus 2014

Duitse minister verwacht veel van overleg in Berlijn

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, hoopt dat er een einde komt aan het geweld in Oekraïne na de bijeenkomst van buitenlandministers die voor morgen in Berlijn gepland is. "Ik heb de ministers van Buitenlandse Zaken van Rusland, Oekraïne en Frankrijk zondagavond opnieuw in Berlijn uitgenodigd om over uitwegen uit de crisis te overleggen", zei de SPD-politicus aan de krant Bild am Sonntag. 
 
Regeringswoordvoerder Steffen Seibert had gisteravond vanuit Kiev bevestigd dat de Oekraïense minister Pavel Klimkin en zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov zondag in Berlijn bijeenkomen met Laurent Fabius uit Frankrijk en met Steinmeier.

In de strijd met het Oekraïense leger hebben pro-Russische separatisten naar eigen zeggen een bevoorradingslinie tussen de belegerde gebieden Donetsk en Loegansk onder hun controle gebracht. Het doorbreken van de legerblokkade van de stad Loegansk wordt de volgende stap, zei de zelfbenoemde premier Andrej Sachartschenko van de Volksrepubliek Donetsk volgens een bericht van het persbureau Interfax.

Bewoners van de stad Donetsk melden vandaag felle beschietingen in meerdere wijken. De veiligheidsraad in Kiev deelde mee dat de ‘antiterreuroperatie’ in het oosten van Oekraïne nog een tijdje zou duren. De gebieden die in handen van de opstandelingen zijn, kunnen niet op enkele dagen ingenomen worden.

Bron: DeStandaard

Geen opmerkingen: