vrijdag 8 augustus 2014

Burgemeester van Loehansk 'loopt leeg'

Burgemeester Serhei Kravtsjenko van de stad Loehansk heeft al veertig kantjes volgeschreven met beschuldigingen, vooral aan het adres van Oleksandr Jefremov, de fractievoorzitter van de Partij van de Regio's in het parlement. Dat meldt journalist Vsevolod Filimonenko in juichstemming op zijn Facebookpagina Ook Valeri Bolotov, de zelfbenoemde premier van de Volksrepubliek Loehansk, krijgt er flink van langs van Kravtsjenko die gisteren werd opgepakt toen hij de stad wilde verlaten langs de route voor vluchtelingen.

Tijdens de ondervraging die volgde op zijn arrestatie verklaarde de burgemeester dat hij naar Kiev wilde om daar over 'iets' te gaan onderhandelen met de president en de parlementsvoorzitter, aldus de journalist.

In Kravtsjenko's auto werd 200.000 Amerikaanse dollar aan geld gevonden. De burgemeester verklaarde dat locoburgemeester Zaza Zoechbaja al voor hem de stad via dezelfde route had verloten en dat locoburgemeester Manolis Pilavov achter is gebleven om de rebellen bij te staan. Kravtsjenko zou goed behandeld zijn door zijn ondervragers en nu in een fatsoenlijke ruimte verblijven.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: