dinsdag 12 augustus 2014

Barroso steunt aanpak Kiev voor hulpkonvooi

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie steunt de aanpak van de Oekraïense regering ten aanzien van het Russische konvooi van 280 vrachtwagens met hulpgoederen. Persbureau Ukrinform meldt dat Barroso het eens is met de eis dat het konvooi aan de Russische kant van de grens blijft en dat de hulpgoederen daar worden overgeladen in vrachtwagens van het Rode Kruis. Die vrachtwagens mogen daarna de grens over en verder onder begeleiding van waarnemers van de OVSE.

Barroso zou president Petro Porosjenko hebben gezegd dat ook hij vindt dat het Rode Kruis verantwoordelijk wordt voor het verdelen van de hulpgoederen onder behoeftige inwoners van de stad Loehansk. Zij zitten al bijna twee weken zonder water en elektriciteit, terwijl ook geen voedsel meer van buiten de stad wordt aangevoerd.

Barroso en Porosjenko zouden verder gesproken hebben over de energieproblemen van Oekraïne en de donorconferentie van komend najaar in Kiev. Het was de tweede keer deze week dat beiden elkaar spraken.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: