donderdag 7 augustus 2014

Amnesty: Oleh Ljasko ontvoert en intimideert

Oleh Ljasko, de leider van de Radicale Partij, ontvoert en intimideert zijn tegenstanders in het oosten van het land en laat dat filmen. De man komt daar straffeloos mee weg, zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International die de noodklok luidt. Volgens Amnesty hebben Ljasjko en zijn gewapende mannen meerdere pro-Russische politici ontvoerd. In een van de opnamen die hij zou hebben laten maken, zegt een bebloede man in onderbroek achter in een bestelbusje dat hij de minister van Defensie van de separatisten is geweest.

Ook de pro-Russische burgemeester van de stad Slavjansk is door Ljasjko ontvoerd. Als hij weigert op te stappen, dreigt Ljasjko hem uit het raam op de vierde verdieping te gooien. Uiteindelijk zwicht de burgemeester. Een andere burgemeester, die ook pro-Russisch is, is door Ljasjko of zijn mannen geschopt.

Ljasjko is leider van de nationalistische Radicale Partij. Ook is hij lid van het Oekraïense parlement en was hij in mei kandidaat voor het presidentschap. De Radicale Partij staat in recente peilingen als tweede partij van het land genoteerd, na Solidariteit van president Petro Porosjenko maar ruim voor de Moederlandpartij van oud-premier Joelia Timosjenko.

 Bron: RTL Nieuws

Geen opmerkingen: