zaterdag 5 juli 2014

Zender Kanal 5 geplaagd door valse bommelding

Valse bommeldingen zijn een plaag geworden in Kiev. Onder meer Kanal 5 is er de dupe van geworden. Vier uur lang was het kantoor van de de televisiezender, die eigendom is van president Petro Porosjenko, gisteren ontruimd zodat de politie op zoek kon naar een niet aanwezige bom. De valse bommelding kwam een dag nadat Kanal 5 een jeep aan legereenheid in het oosten van het land had geschonken.

Donderdag werd gewaarschuwd voor een terroristische aanval op het parlementsgebouw in de hoofdstad en er waren bommeldingen voor de metro in Charkiv en het voetbalstadion in Lviv, waarover nu overigens de grap de ronde doet dat een bomaanslag door niemand zou worden opgemerkt omdat het EK-stadion toch niet wordt gebruikt.

Volgens secretaris Andrei Paroebii van de Nationale Veiligheidsraad zijn de valse meldingen bedoeld om aan te tonen dat de autoriteiten de situatie niet onder controle hebben. ''Dat daardoor de weg vrij is voor geweld in de samenleving'', zei Paroebii tijdens een persconferentie over de situatie in het land.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: