vrijdag 11 juli 2014

Zeker vijftig doden bij luchtaanval op separatisten

Bij een luchtaanval bij de Oekraïense grensplaats Izvarino zijn zeker vijftig pro-Russische separatisten gedood. Dit heeft de Oekraïense legerleiding vanmorgen laten weten. Bij de strijd in het gebied zijn in de afgelopen 24 uur ook drie Oekraïense militairen gedood. Twaalf soldaten raakten gewond. De luchtaanval was gericht op een ''concentratie separatisten vlak bij Izvarino'', dat aan de grens met Rusland ligt.

De Oekraïense troepen zijn ten westen van Donetsk begonnen aan een grote aanval om de separatisten tot overgave te dwingen. Gisteren is hevig gevochten bij de luchthaven van de stad. Aanvankelijk leek het op de al verwachte aanval van het leger op de rebellen, maar inmiddels is duidelijk dat die zelf in de aanval zijn gegaan op de militairen die het vliegveld bewaken. Er werd met mortiergranaten geschoten.

Niemand raakte gewond en de aanval werd afgeslagen. ''Er zijn geregeld van dit soort aanvallen op de luchthavens van Donetsk en Loehansk'', aldus een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad vanochtend.

Bronnen: NU.nl, Unian

Geen opmerkingen: