vrijdag 4 juli 2014

Rusland stuurt binnen twee dagen vredeskorps'

Rusland zal voor het einde van het weekeinde militairen als 'vredeskorps' naar Oekraïne sturen. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap Znak op basis van informatie van een bron dichtbij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. De voorbereidingen voor zo'n vredesoperatie zouden al getroffen zijn. De opzet is dat er een ring om de grote steden komt om de veiligheid van de bevolking te garanderen'', aldus de bron.

De betrouwbaarheid van deze informatie is onduidelijk en dat geldt ook voor de identiteit van de informant van Znak. Maar volgens de nieuwssite Ukrajinska Pravda wordt de geloofwaardigheid onderschreven door de informatie dat de leden van het Russische parlement is verzocht om de komende dagen Moskou niet te verlaten vanwege een mogelijke spoedzitting van de Doema.

En de nieuwssite voegt daar aan toe dat journaliste Katerina Vinokoerova van Znak meent dat de informatie van deze bron bij het ministerie van Buitenlandse Zaken al vaker betrouwbare informatie heeft verstrekt.

De mogelijkheid dat een Russisch 'vredeskorps' naar Oekraïne komt, werd door secretaris Andrei Paroebii vanmiddag als ''een directe aanval op ons land'' aangemerkt. Volgens Paroebii kunnen alleen de Verenigde Naties een vredeskorps sturen. Hij voegde er aan toe dat Rusland momenteel 40.000 militairen aan de grens heeft gestationeerd.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: