zondag 20 juli 2014

Rebellen halen lichamen vliegramp weg

De pro-Russische separatisten hebben alle 196 lichamen die nog op de plaats van de vliegtuigcrash lagen, verplaatst naar een onbekende locatie. Dat meldt de Oekraïense regering. De rebellen dwongen hulpdiensten om de lijken aan hen over te dagen. Persbureau Reuters meldt op basis van spoormedewerkers dat de lichamen in de nacht van zaterdag op zondag naar een station zijn gebracht in de Oost-Oekraïense plaats Torez. De stoffelijke overschotten zijn in koelwagons geladen.

Torez ligt in de regio Donetsk op 15 kilometer van de plaats waar het toestel van Malaysia Airlines drie dagen geleden neerstortte. De lichamen gaan richting Ilovaisk, aldus een spoormedewerker, een plaats verder oostwaarts richting de grens met Rusland, eveneens in Donetsk.

Eerder werd een akkoord gesloten om hulpdiensten toe te laten om de lichamen te bergen. Na het weghalen van de lichamen tussen de brokstukken moesten de hulpmedewerkers de lijken afgeven. Opstandelingen laadden de stoffelijke overschotten in trucks en reden hiermee weg naar een onbekende locatie. De regering heeft geen idee waar de lichamen zich nu bevinden.

Bron: NU.nl

Geen opmerkingen: