zondag 13 juli 2014

Porosjenko ziet alsnog af van bijwonen WK-finale

De Oekraïense president Petro Porosjenko zakt zondag dan toch niet naar Rio de Janeiro af om de finale van het WK in Brazilië bij te wonen. ‘Gezien de huidige situatie in Oekraïne is het onmogelijk om naar Brazilië te komen’, maakte hij afgelopen nacht bekend.

Nochtans beweerde de Braziliaanse regering gisteren dat Porosjenko naar het Maracanastadion zou gaan om de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië bij te wonen. Dat was een opvallende mededeling, want zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin maakte eerder al bekend naar Maracana te komen.

Poetin zakt naar Brazilië af omdat het eerstvolgende WK in 2018 in zijn land georganiseerd wordt. Na afloop van de finale neemt hij deel aan de sluitingsceremonie, waarin het gastland traditioneel de organisatie overdraagt.

Nadien blijft Poetin nog enkele dagen in Zuid-Amerika. Het Kremlin bevestigde eerder al dat hij op 15 juli in Fortaleza zal deelnemen aan een vergadering van de BRIC-landen. Ook staat er een gesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel op het programma. Het was eerder Merkel die er bij Porosjenko op had aangedrongen om naar Rio de Janeiro te gaan, omdat hij daar met Poetin zou kunnen spreken.

Bron: DeStandaard

Geen opmerkingen: