dinsdag 29 juli 2014

Ook in centrum Donetsk is het niet meer veilig

In het centrum van de stad Donetsk is vanmorgen tenminste een dode gevallen toen het flatgebouw waarin hij woonde werd getroffen door drie granaten. Een verslaggever van Associated Press meldt dat er grote gaten aan de zijkant van het gebouw zitten. Vijftig mensen vonden een schuilplek in een ondergrondse parkeergarage, terwijl er een doordringende gaslucht hing door lekkages.

Het Oekraïense leger heeft tot dusver afgezien van het beschieten van de pro-Russische rebellen die zich in het centrum van de 1 miljoen tellende stad bevinden. De rebellen beschuldigen het leger er van dat dit woonwijken onder vuur neemt. Van de kant van het leger wordt beweerd dat de militaire eenheden opdracht hebben niet op burgers te schieten, maar dat de rebellen dat wel doen om het leger in diskrediet te brengen.

Volgens het stadsbestuur van Donetsk zijn de wijken Lenin en Kiev afgelopen nacht zwaar getroffen door artillerievuur. Daarbij zouden gas- en elektriciteitsleidingen zin beschadigd, maar ook de rails en stroomleidingen bij vier treinstations.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: